Thursday, 23 July 2009

♣T-SHIRT MUSLIMAH LACE PART 1♣

Product Code: AQ 65

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED SINGLE JERSEY 100% COTTON

COLOUR : PURPLE WITH LACE AT THE BOTTOM
*POCKET AT THE RIGHT SIDE

SIZE
: XS - NOT AVAILABLE
: S - AVAILABLE IN STORE (1 PCS)
: M - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )

: L - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: XL - AVAILABLE IN STORE ( 1 PCS )
: XXL + RM3.00 -
NOT AVAILABLE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Product Code: AQ 63

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED SINGLE JERSEY 100% COTTON

COLOUR : DARK BROWN WITH LACE AT THE BOTTOM
*POCKET AT THE RIGHT SIDE

SIZE
: XS - NOT AVAILABLE
: S - AVAILABLE IN STORE (1 PCS)
: M - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: L - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: XL - AVAILABLE IN STORE ( 1 PCS )
: XXL + RM3.00 - NOT AVAILABLE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )



Product Code: AQ 64

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED SINGLE JERSEY 100% COTTON

COLOUR : DARK PURPLELISH MAROON
*POCKET AT THE RIGHT SIDE

SIZE
: XS - NOT AVAILABLE
: S - AVAILABLE IN STORE (1 PCS)
: M - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: L - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: XL - AVAILABLE IN STORE ( 1 PCS )
: XXL + RM3.00 -
NOT AVAILABLE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ 62

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED SINGLE JERSEY 100% COTTON

COLOUR :BROWN WITH LACE AT THE BOTTOM
*POCKET AT THE RIGHT SIDE

SIZE
: XS - NOT AVAILABLE
: S - AVAILABLE IN STORE (1 PCS)
: M - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: L - AVAILABLE IN STORE ( 2 PCS )
: XL - AVAILABLE IN STORE ( 1 PCS )
: XXL + RM3.00 - NOT AVAILABLE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Tuesday, 21 July 2009

♣EX-10-DER IN THE HOUSE!!!♣

EX-10-DER
IN THE SHOWROOM ALLREADY BABES..
EX-10-DER STILL TAKDE KAT TEMPAT LAEN MELAENKAN KT BLOGSHOP & SHOWROOM INI SAJE CUZ MAJLIS LAUNCHING NYE BELUM POWN D BUAT..
NEW PRODUCT IN MARKET
BUAT MASA INI CUMA ADA WARNA HITAM , PUTIH & DARK COKLAT..
SIZE START FROM XS - XXL
MATERIAL : COTTON YANG STRETCHABLE & TAK PANAS
PRICE : RM29.00 EACH

EX-10-DER PUTIH
SIZE : XS-S , M-L , XL-XXL

EX-10-DER DARK COKLAT
SIZE : XS-S , M-L

EX-10-DER HITAM
SIZE : XS-S

DALAM PIC D BAWAH PN.EMY DAHLIA @ PEREKA EX-10-DER

PN.EMY MEMAKAI EX-10-DER PUTIH

MODEL MEMAKAI EX-10-DER DARK COKLAT



Sunday, 19 July 2009

♣MENYELIT SEBENTAR YEP.. ;P♣


yeah...
sekarang ofis sudah berkembang...
menjadi butik lah pulak..
so dya pown secara tak lansung menjadi salah seorang distributor kat cni..
so dya upload dulu stock yang masih ada yea..
stock baru samapi je minggu lepas hari selasa tapi hari rabu da kena serbu ngan orang banyak yang dah habis..
and dya pulak baru hari ni ada masa nak upload stock.. ;p
maaf..

Extender Aqeela sopankan Muslimah

ARKIB : 08/07/2009 ( UTUSAN MALAYSIA )

"Cantiknya kemeja-T tu, tapi lengan dan bajunya pendek. Aku ni bertudung, takkan nak pakai baju macam itu, nanti apa orang kata, tapi kalau tak beli rugi dan pasti aku termimpi-mimpi.'' Itulah yang selalu bermain di kepala bagi golongan yang bertudung apabila tertarik dengan sesuatu kemeja-T yang disukai.
Namun kini, ia tidak lagi menjadi masalah kerana terdapat produk baru yang dinamakan extender di bahagian pinggang hingga ke bawah punggung dan di bahagian lengan.
Mendapat inspirasi daripada kesukarannya mendapatkan kemeja-T yang labuh menutupi punggung dan berlengan panjang untuk anak-anak perempuannya, maka pemilik Minda Emas Management, Emy Dahlia Burhanuddin telah melahirkan idea bagi mencipta produk extender ini. Diberi nama X10/der, Emy memberitahu, produk ini begitu praktikal kepada Muslimah.
''Sebelum ini jika ingin memakai baju tanpa lengan dan pendek, maka mereka harus memakai inner. Kini dengan adanya X10/der, hanya perlu sarungkan yang dinamakan skirt di bawah punggung dan sarung lengan.
''Tidak perlu memakai pakaian dan inner yang selalunya menyebabkan panas, badan bertambah berisi dan tidak selesa,'' katanya ketika ditemui di Petaling Jaya, baru-baru ini.
Menurut Emy, selain extender, syarikatnya juga turut mengeluarkan kemeja-T Muslimah yang panjang hingga menutupi punggung.
Dengan menggunakan jenama Aqeela, kini telah mempunyai 12 rekaan dan dijangka pada akhir tahun ini sebanyak 25 rekaan akan dikeluarkan. Saiznya pelbagai dari XXS hingga XXXXL dan sesuai bagi remaja hingga dewasa.
Fabrik yang digunakan ialah 100 peratus kapas, interlock, lycra, piqee dan single jersey. Istimewanya, fabriknya menyerap peluh.
Pilihan warnanya juga pelbagai. Menariknya kemeja-T ini ialah pada coraknya iaitu berbunga kecil dan abstrak. Harganya antara RM39 hingga RM45 bagi kemeja-T dan set extender (RM23).
Kemeja-T ini bukan sahaja sesuai untuk dipakai dengan seluar panjang seperti denim, slack dan legging, tetapi bertambah elegan jika dikenakan dengan skirt panjang berserta tali pinggang dan boots yang memberi penampilan yang anggun.
Adalah tanggapan yang salah, orang bertudung tidak boleh bergaya, nah, lihat fesyen yang digayakan oleh model.


ini adelah puan emy dahlia @ peneraju utama butik d ofis ini

ini adelah model @ bos dya

♣T-SHIRT MUSLIMAH AQEELA♣

Measurement Chart for Aqeela Muslimah T-Shirt:
Size/Measurement S M L XL XXL XXXL
Chest 38" 40" 42" 44" 46" 48"
Shoulder 16" 17" 18" 19" 20" 20"
Body Length 34" 34½" 35½" 35½" 35½" 35½"
Sleeve Length 19" 19½" 20" 21" 21½" 21½"

Product Code: AQ15

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : BLACK WITH GREEN & YELLOW PIPING

SIZE

: S - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ 36

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : GREEN + BROWN WITH EMB FLOWER
SIZE
: M - AVAILABLE IN STORE
PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )
Product Code: AQ 41
PRODUCT INFORMATION
MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON
COLOUR : PEACH ( SOFT-SOFTY PINK)
SIZE
: S - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )
Product Code: AQ 45

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : MAROON / BLACK

SIZE
: L - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Product Code: AQ07

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : LITE GREEN.NECK TIBBING / SLEEVE UNDERLAY EXTENSIONS : LITE BLUE

SIZE :

: XS - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Product Code: AQ 35

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : ORANGE BROWN

SIZE

: XS - SOLD

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ 44

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : LYCRA MARCO FABER

COLOUR : SKY BLUE

SIZE
: M - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ37


PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : BLACK AND WHITE PATTERN

SIZE
: S - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ34

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : MAROON

SIZE

: XS - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Product Code: AQ31

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : BROWN WITH PATTERN AT SLEEVES

SIZE
: S - AVAILABLE IN STORE

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )


Product Code: AQ28

PRODUCT INFORMATION

MATERIAL : FULLY COMBED 100% COTTON

COLOUR : MAROON AND PINK WITH EMBROIDERY

SIZE
: S - SOLD

PRICE : RM39.00 ( excluding postage fee )

Tuesday, 23 June 2009

.::RAMAI YG TNYE CHANTEK KE PAKAI SHAWL SBELAH WANE LAEN SBELAH LAGI WANE LAEN??::.

jawapannye..

eh!!!! misti la chantek...


ada style okeh!!!!

tengok style yang ke-satu-nye...



sLepas itu mari berubah seperti transformers...

aBrAcAdAbRa.....


menjadi kepada style yang ke-dua-nye..LaLaLaLaLa...



sLaen tu, sLendang ni pon boLeh d pakai macam tudung..
nak tengok magic lagik???
hehe..
bace mandrem dulu...
aBrAcaDaBra

menjadi kepada style yang ke-tiga-nye..LaLaLaLaLa...


haaa!!!! kan senang..skejap2 leh tukar..jimat lagi tu..

x yah beli banyak2 dah..kan?? kan?? kan???


**nota kaki tangan**-harap maaf..muka tidak comeL!!!

Friday, 19 June 2009

♣SHAWL TWIN DUO COLOUR♣

PRICE : RM 18.00
SHAWL HITAM+MAROON
ONLY 2PCS AVAILABLE
1.
2.


SHAWL HITAM+PINK PEPELICOUS
ONLY 3PCS AVAILABLE
1. BOOKED
2.SOLD - CIK INTAN
3.

SHAWL HITAM+PUTIH
ONLY 2PCS AVAILABLE
1. BOOKED
2. SOLD
3.
4.

SHAWL HITAM+LITE PINK
ONLY 1PC AVAILABLE
1. BOOKED

SHAWL HITAM+LITE PEPEL
ONLY 3PCS AVAILABLE
1.
2.
3.


SHAWL HITAM+LITE COKLAT
ONLY 2PCS AVAILABLE
1.
2.
SHAWL HITAM+GREY
ONLY 2PC AVAILABLE
1.
2.

SHAWL HITAM+BLUE MYVI (wane kembaran nye ini cam wane biru kete myvi)
ONLY 3PCS AVAILABLE
1.BOOKED
2.
3.

♥.::PERASMIAN & PEMBUKAAN NYE bLogshop ini::.♥




~sLendang chiffon dwi warna @ Lebih d kenaLi as sLendang MaLika~




~Material : Kaen chiffon yang lembut & tidak panas
~Price sebenar d pasaran : RM20
**ade batu permata sepanjang shawls sebagai hiasan tambahan
**jahitan antara dua kaen chiffon mengunikkan lagi selendang ini
**kaen yang tidak panas
**senang dibentuk

~Terdapat dalam berbagai couple colour.. ;p
*HITAM+LITE PINK
*HITAM+BLUEY MYVI
*HITAM+CREAMY COKLAT
*HITAM+PUTIH
*HITAM+PINK KEPEPELAN
*HITAM+KELABU
*HITAM+MAROON

~PIXS SHAWLS AKN D UPLOAD TIDAK LAMA LAGI..

Thursday, 18 June 2009

♥ .::welcoming greetings::.♥


salam...
hai sume..Alhamdulillah..akhirnya impian kami untuk memiliki blogshop sendiri da tercapai..
da bekurun lama rase nye niat nak ade blogshop ni..tp cuma waktu belum seswai + belum ade keyakinan diri lagi pada waktu itu..
untuk pengetahuan u all sume,d blog ini kami menjual hanya yang terbaek dan terpelik dan terchantek sahaja..
ouh yesss..kami memang suka hanya pada yang pelik-pelik dan laen dari yang laen sahaja..
kepada yang da berpengalaman jom la kta berkawan-kawan dan saling bertukar idea dan pendapat..
who knows maybe one day nanti kita boleh berjumpa dan bergelak ketawa bersama-sama..
lagi ramai kawan lagi seronok hidup ini.. ;D
kepada ladies-ladies sekalian..happy shoppink darlings..